• +386 (0)3 49 00 850
  • Trg celjskih knezov 3, 3000 Celje
  • info@hsc-schmidt.si

Zecha

Zecha

Podjetje ZECHA je nastalo pred 40 leti v središču nemške precizne industrije in orodjarstva, mestu Pforzheim.
Že od začetka izdelujejo orodja iz karbidnih trdin za preoblikovanje in odrezavanje, okoli 70% proizvodnje predstavljajo namenska orodja po specifikaciji kupca.

Zecha razvija rešitve individualnih problemov pri uporabniku, ne glede na to, ali gre za serijsko proizvodnjo ali za posamično izdelavo. Skupna lastnost vsem rešitvam iz hiše ZECHA je visoka preciznost izdelave, s tolerancami pod 1 μm.

Proizvodni program podjetja ZECHA

  • Preoblikovalna orodja
  • Rezilno orodje
  • Centerdrill svedri
V standardnem programu, ki je v večini na zalogi, so rezilni noži in rezilne puše za štance, tako v gotovi kot v polizdelani izvedbi.
Po specifikaciji kupca pa izdelujejo rezilne dele preoblikovalnih orodij v monolitni izvedbi ali v kombinaciji z jeklenim nosilnim delom.
Pri podjetju ZECHA so poleg tradicionalnega programa rezkarjev, svedrov, žag in povrtal iz karbidne trdine v zadnjem času največ pozornosti posvetili programu mikro rezkarjev za HSC in HPC rezkanje v orodjarstvu.
Ta visoko precizna orodja premera od 0,2 do 6 mm so na voljo v širokem spektru geometrij in z uporabo najnovejših trdih prevlek.
Ta orodja temeljijo na postopku tornega vrtanja brez odrezavanja. Namenjena so hitremu in enostavnemu vrtanju v material majhne debeline (pločevina), kamor kasneje valjamo navoj ali pa služijo kot prehodi oz. montirne točke.
ZECHA ponuja kompleten spekter tovrstnih orodij z ustreznimi mazivi in pripadajočim navojnim orodjem.

Na spletno stran zastopstva

Video predstavitev: